BALIKESİR / DURSUNBEY - Göbül İlkokulu

GÖBÜL İLKOKULU – ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz, 1949-1950 eğitim-öğretim yılında  tek sınıflı tek katlı bir binayla eğitim öğretime başladı. Binaya bitişik lojman okulun tek öğretmeninin ikamet etmesi için yapılmıştır. Dursunbey'e yaya olarak ulaşmak dört saati buluyordu. Ulaşım ve iletişim oldukça zordu. 1950'den 1965'e kadar tek öğretmenle okul eğitim-öğretime devam etti.

Aynı okul binasında 1965'te öğretmen sayısı ikiye çıktı ve 1975'e kadar iki öğretmenle eğitim-öğretime devam edildi. Tek sınıflı bu binada ısınma sobayla yapılıyordu. Öğrenciler dört, hatta beş kilometreye varan hayvan sayalarından yaya olarak okula geliyorlardı. Ama okuma istekleri ve azimleri takdire şayandı. O zamanın şartlarına ve koşullarına göre ders araç gereçleri oldukça yetersizdi. Öğrencilerin giyim kuşamları da imkansızlıklar dolayısıyla yetersizdi. 1976-1977 eğitim-öğretim yılında yeni okul binasının inşaatı başladı ve aynı yıl içerisinde bitirildi.

1977-1978 eğitim öğretim yılında yeni okul binası hizmete girdi ve tek katlı olan bu binada öğretmen sayısı da üç, dört civarına yükselmişti. 1979-1980 eğitim-öğretim yılında ilkokulun yanında ortaokulda eğitim öğretime başladı. 1980-1985 yılları arasında tüm zorluklara rağmen ilkokul ve ortaokul yan yana eğitim öğretime devam etti. 1985 yılından itibaren ilkokuldaki 5 öğretmenin, ortaokulda da branş öğretmenlerinin çabalarıyla eğitim öğretim seviyesi yükselmeye başladı. 1985-1995 yılları arasında okulumuzdan mezun olan öğrencilerin devlet parasız yatılılık sınavı, askeri okul sınavı gibi sınavlarda oldukça başarılı oldukları görüldü. Bu dönemde mezun olup günümüzde önemli mesleklerde bulunan öğrencilerimiz şu anda mevcuttur. 1990 yılında okul binasının ikinci katı inşa edildi. 1990-1991 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz bünyesindeki ilkokul ve ortaokul birleştirilerek ilköğretim okulu haline getirildi. 1995-2000 yılları arasında komşu köy, sağırlar yolu hizmete açılınca ilçeyle bağlantı canlandı. Öğretmen sayıları arttırıldı. Okulumuzdaki ders araç gereçleri yeterli hale getirilmeye çalışıldı. 2000-2001 eğitim öğretim yılında okul binası tamirattan geçirildi. Dursunbey ilçemizin zorunlu hizmet bölgesi haline getirilmesiyle birlikte yaşanan öğretmen bulma sıkıntıları azaldı. 2002-2009 yılları arasında imkanların gelişmesiyle eğitim öğretim başarımız katlanarak artmıştır.

2008-2009 eğitim öğretim yılında köyümüze bağlı Davutlar Mahallesi taşımalı eğitime tabii tutularak okulumuz taşıma merkezli okul haline getirildi. 2009-2010 eğitim öğretim yılında taşıma kapsamına komşu köyler Karamanlar ve Taşpınar köyleri alındı. 2010-2011 eğitim öğretim yılında da Gazellidere Köyü taşıma kapsamına alınarak, okulumuz bu dört bölgenin taşıma merkezi konumuna geldi. Okul binasının günün şartlarına cevap verememesi ve deprem anında risk oluşturması sebebiyle köylünün çabaları ile eski okul binası 2020 yılında yıkılmış ve aynı sene içinde 6 ay gibi kısa bir sürede tekrar yapılarak 2020/2021 eğitim öğretim döneminde hizmete açılmıştır. Halen yakın köylerden taşımalı gelen öğrencileriyle İki katlı olan okul binamızın alt katı ilkokul, üst katı ise Ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Yayın: 17.10.2021 - Güncelleme: 17.10.2021 14:39 - Görüntülenme: 150